Friday, September 19, 2014

3 Video Yang Buatkan Anda Rasa Wajib Pergi ke Vienna City Of Dreams Sekarang!

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Vienna-Austria merupakan salah satu next trip company yang diberikan secara PERCUMA! 
Bersama projek baru kami iaitu #jomeropah dan insyallah kami bersama-sama #GLAMpreneurs #GLAMjourneys akan ke Vienna-Austria nanti. Projek ini telah dilancarkan pada bulan Julai baru-baru ini.

Lepas tengok semua video berikut, semangat semakin berkobar-kobar ingin pergi ke Vienna! Kalau boleh, sekarang juga nak pergi ke Vienna!










Enjoy your video's ok? To my dear business partner, tengok video ni hari-hari dan imagine kita berada di sana! Nak ke nak pergi? Haaa..kalau nak pergi apa tunggu lagi? Semuanya ditaja dan kita akan mendapat layanan 5 star!!

Haaa...nak tahu bagaimana caranya dan berminat ingin pergi ke Vienna secara PERCUMA? PM me sementara masih belum terlambat! 014-5123051-amy !

Bioseleza Feminine Pad - Kesalahan Biasa Dalam Penggunaan Tuala Wanita



Assalamualaikum dan salam sejahtera


Tahukah anda, Kanser Rahim merupakan kanser ke-2 tertinggi di Malaysia selepas Kanser Payudara? sumber rujukan : hkemaman

Tahukah anda bahawa cara penjagaan serta cara penggunaan tuala wanita yang salah merupakan faktor penyumbang kepada masalah penyakit miss V?

Tahukah anda bahawa penggunaan tuala wanita yang terlalu lama juga merupakan kepada faktor utama kanser rahim?

sumber gambar di SINI

Ye, pasti anda semua terkejut dengan sedikit pengenalan di atas. Pastinye ramai juga yang tidak sedar bahawa mereka melakukan kesilapan yang sama dalam cara penggunaan tuala wanita.


Perkara yang paling kerap dilakukan adalah :

(A) Tidak mencuci tangan sebelum memakai tuala wanita
      - Mungkin ada di antara kita yang merasakan dengan tidak membasuh
        tangan sebelum menyentuh dan memakai tualau wanita bukanlah suatu
        perkara yang perlu diambil perhatian.
      
      - Namun tanpa kita sedar, kita telahpun memindahkan kuman dan
        bakteria tanpa sengaja kepada tuala wanita yang akan kita pakai!

     -  Seterusnya perpindahan kuman dan bakteria antara tuala wanita dan
        miss V pasti akan berlaku!

     - Ini menyebabkan miss V kita mudah terdedah kepada pelbagai jangkitan
       dan perkara yang paling menakutkan ialah risiko terkena KANSER RAHIM!



(B) Tidak kerap menukar tuala wanita
       - Percaya atau tidak, kesilapan ini merupakan kesilapan yang PALING
         RAMAI yang lakukan!

       - Betul atau tidak, hanya anda yang tahu.
       
       - Kenapa faktor ini terjadi?

                 - Terlalu ingin menjimatkan kos

                 - Merasakan ianya bukanlah satu keperluan, lagipun tuala wanita
                   belum penuh dan masih boleh digunakan, jadi tak perlu lah tukar
                   tuala wanita, betul kan?



Salah satu penjagaan yang sering diabaikan oleh para wanita diluar sana ialah, kebersihan tuala wanita yang bakal digunakan.

Kenapa amy cakap macamni? Perasan tak korang, selalunya kita akan letak tuala wanita dalam handbag, yela, mana tau kot-kot "emergency kes" ke kan? So ada lah penyelamatnya.

Tapi...adakah pek simpanan tuala wanita anda kedap udara?
.........sudah berapa lama tuala wanita tersebut disimpan dalam handbag anda?
.........pernah terfikir tak yang habuk boleh masuk dan menyebabkan tuala wanita yang disimpan tersebut telah tercemar?
Ewwww...
Adakah tuala wanita anda mempunyai tarikh luput? 


Tak nak ke miss V anda sihat? Kalau nak, mari kita elakkan kesalahan-kesalahan tersebut dari terus-terusan berlaku.



Seterusnya, amy ingin memperkenalkan kepada semua akan BioSeleza Feminine Pad yang telahpun berkongsi dan memberi kesedaran kepada kita akan pentingnya penjagaan miss V yang pastinya ianya bermula dari tuala wanita yang kita pakai.


Kesan Fungus di Miss V

Hasil perkongsian dari salah seorang rakan blogger amy iaitu shida :

Ada kawan shida cerita, dia pernah gatal-gatal sampai tidur pun tak lena sebab rasa nak garu je. Kesian betul dia. Sampai ada kutil-kutil tumbuh kat area miss V tu. Lepas tu terpaksa jumpa doctor sebab tak tahan, doctor terus nasihat dia jaga kebersihan dan biarkan miss V sentiasa kering. Kalau keputihan keluar dia kena tukar underwear terus. Kata doctor ada fungus.

Terkejut shida dengar sebab tak pernah pula nampak dia tergaru-garu masa tu, rupanya dia menahan sakit kat depan kawan-kawan. Since shida perkenalkan pantiliner bioseleza ni, dia terus beli sebab dia dah pernah rasa seksanya bila kawasan tu gatal dan terpaksa tunjuk ke doctor, padahal dia belum pernah bersalin lagi.
Tahukah anda, Bioseleza Feminine Pad mempunyai tarikh luput? Sila cek bungkusan pantiliner atau tuala wanita anda sama ada mempunyai tarikh luput atau tidak!  Anda sendiri pasti faham kenapa perlunya tuala wanita mempunyai tarikh luput bukan?
Tuala wanita ibarat makanan, jika sudah luput pastinya ianya ROSAK! Bila sudah rosak akan menyebabkan kemudaratan kepada diri sendiri jika memakan makanan tersebut Begitu juga dengan tuala wanita! 

 ---------------------------------------------------------------------------------
Berikut merupakan harga bagi 1 box set pantiliner

Pantiliner box mengandungi:
30 pcs x 6 pack pantiliner
Total = 180 pcs

Harga retail : RM138, ahli RM120
 ---------------------------------------------------------------------------------
Yuran ahli : RM50
 ---------------------------------------------------------------------------------


Ianya menggunakan konsep macam kad Aeon, tapi dengan menjadi ahli BIOSELEZA ni, kita akan dapat bonus di atas belian setiap bulan. Untung ke untung? Tepuk dada tanya selera.



 ---------------------------------------------------------------------------------

Macam mana tu? Nak tahu?
Boleh contact di FanPage Bioseleza Feminine Pad Official
atau Whatsapp di 014-5123051 ~ Cika
 ---------------------------------------------------------------------------------


Untuk lebih details mengenai Bioseleza, boleh la refer di  BioSeleza Feminine Pad : Merdeka dari Cyst, Sengugut, Keputihan dan Bau


Sekarang korang semua dah tahu, apa lagi, let's spread the news! Tak susah pun, tekan je button share facebook, pinteres, g+, twitter di bawah. 

Jangan kedekut ilmu, takkan anda seorang sahaja yang nak sihat? Luangkan masa sedikit dan sebarkan ilmu ini untuk manfaat bersama.


Sekian Terima Kasih kerana sudi meluangkan masa membaca di blog amy :)