Friday, October 24, 2014

Hidup Baru



Assalamualaikum dan salam sejahtera



Orang kata, orang bisnes hati kena cekal dan kuat. Tapi im human being. Bukannya robot. Bak kata sorang kawan. Kadang-kadang kau ni ke laut. Betul tu. Sebab tu hari-hari kena motivate diri. Kadang lupa nak motivate tu pasal ke laut. Haha


Ya la, bukan apa, kalau dulu merayu-rayu mintak di ajarkan cara buat bisnes itu ini. Tapi bila dah ajar diam seribu bahasa. Sepatah perkataan terima kasih pun tak bagi.

Serius gila kecewa.

Kalau ye pun, sekurang-kurangnye reply "k" atau "tq" pun dah memadai. Amy ni dah macam orang gila kot cakap sorang-sorang dekat group tu :(

Bukan marah, cuma kecewa.

Serius diulang kecewa.

Anak Melayu kata orang. Memang macam tu, time mahu, gila-gila mahu, bila dah dapat tak dihargai. Persoalannya, Adakah ilmu FREE ni sampah?

Kecewa gila.

Bukanya mintak pun dihargai sangat..tapi klo dh selalu share bisnes tips. Tapi no reply. Tak tahu nak kata apa.

Pesan seorang kawan "ko left je group tu, sekurangnye kurang 1beban.

Should be masa terluang tu lebih baik amy gunakan untuk anak amy. Kalau ada yang perasan. This few weeks memang amy jarang online. Salah satu sebabnya sangat busy dan berfikir. Muhasabah diri sikit kata orang.

Ye. Amy left group tu. Memang rasa lega. Tapi sedikit terkilan. Amy ada banyak tips bisnes. Tinggal nak laksanakan je. Tapi sayang. Ko tak nak buat. Jenuh aku share.

Patut la kelas bisnes kat luar sana banyak yang berbayar. Bila berbayar baru ko tergedik-gedik nak laksanakanya. Kan? Kalau kau tak buat. Rugi la duit yang kau laburkan. Betul ke betul?

Hurm...

Lagi satu, bila dah taknak buat bisnes bagi la tahu. Jangan diam seribu bahasa. Macam nak putuskan silaturahim.  Banyak kali kita tanya. Tapi senyap macam tu je. Apa salah amy?


Di tipu.


Selalu kena tipu. Sebelum tu beria gila nak belajar bisnes. Nak jumpa kononya. Amy dari pahang, g la ke kl. Katanya nak jumpa kat sana. Dah sampai sana. Terus tak dapat contact. Kejam.

Kononya esok nak sangat ni belajar pasal bisnes. Lintang pukang amy cari pengasuh nak jagakan umar sebab sekarang ni dah tak nak duduk diam. Dia sangat aktif. Tup tup tup lagi sejam nak jumpa. Cancel pulak. Bagi sejuta alasan. Dem. Penat mencari pengasuh :(

Sekurang-kurangnya dia bagitahu. Tak de marah pun. Tapi...argh...serius tak marah.

Dugaan orang kata. Tapi.....

Bukan sekali, bukan dua kali, banyak kali.

Lepastu,

Tup tup bagitau laki masuk hospital la. Kang masuk hospital sungguh baru tahu macam mana rasa. Lepastu, ada kenduri la tiba-tiba.

Ok. Kenduri kawen orang boleh plan dalam masa sesaat. Puff..terus siap meja pelamin mak andam kad kawen bagai.

Kalau ye pun, bagitau la awal-awal tak jadi. Tak baik macam ni. Patut ke di maafkan? Ke nak jumpa kat akhirat je? Amy ni manusia biasa, biarpun cuba memaafkan tapi hati ni rasa sakit. Entah la...cuba untuk redha. Mungkin kena clorox kolam jiwa ni kasi suci murni lebih lagi.

Lepastu alasan, family matter la bagai. Tapi...argh..malas nak tulis.

Lagi..konon bisnes dah bagus bagai..tapi apasal duit tak hado?  Duit amy pulak nak di pinjam..eh? Pelik pulak kan?

Tak pe..bukan amy rugi pun. Tukang tipu yang rugi.


Di perli.


Buat calculation kalau sehari untung RM3×10KOTAK = RM30
KALAU 30 hari × RM30 = RM900

Datang sorang hamba Allah berkata " lepas ni ko boleh keluar bmw la sebab ko dapat jual berpuluh kotak."

Singkatnye fikiran. Amy mampu reply amin je. Mudah-mudahan kata-kata dia menjadi nyata. Lagipun dia tu memang selalu nak menang je.

Dan lagipun, Masa ni bukan masa yang sesuai nak beli kereta mewah macam tu. Banyak lagi impian lain yang nak di kejar.

Amy  tahu, nanti kalau kawan amy yang sorang tu datang baca entry ni. Kompem, dia sekeh kepala amy sebab publish entry ni. Amy bukan selalu meluah rasa macam ni. Maaf adik comel. Makcik cun meluah rasa. Makcik cun promise, lepasni post yang positive aje.

Ternyata amy bukan perfect. Mungkin ada haters yang suka melihat amy jatuh. Amy mungkin sensitif. Tapi amy tahan. Ye tahan, setiap kali amy up status makan or aktiviti amy buat. Mesti ada yang perli. Tak apa. Dosa dia suci murni. Sape la amy ni. Oh...ok..amy perasan sorang-sorang je. Status tu mungkin untuk orang lain.


Tak. Amy tak akan jatuh.


Susah ke nak doakan baik-baik je untuk orang? Kenapa nak perli-perli. Nak itu ini bla bla bla yadaa yada yada

Dah baca? Mungkin ada yang terasa. Maaf bebanyak. Kalau terasa mai la email aimiemokhtars@gmail.com ...oh ye..whatsapp dan selain dari email tak akan di layan...

this is based on true story. Tak kan nak buat cerita tipu pulak. Mungkin lepas publish. Hati makin tenang sebab dapat meluah rasa. Tapi kalau tiba-tiba rasa tak best. Kemungkinan besar entry ni akan di delete. Mungkin. Nak print screen? Go on.

Ini mungkin entry terakhir mengenai luahan rasa. Maaf kalau ada yang jelik membaca. Cara kita meluah berbeza.

Terkilan & kecewa.


Maaf di pinta kalau menyebabkan yang membaca ni menyampah atau jelek ke apa ke, amy tak mampu nak puaskan hati semua orang.

So, next entry akan bermula episod baru.

New Life. New Journey. Insyaallah.


Thursday, October 23, 2014

Hadiahkan T-Shirt yang Rare dari Constantine Collection untuk Tersayang


Sesuai dengan konsep EASY BUY, HARD GET oleh Constantine Collections,  ianya agak sukar untuk dijumpai di mana-mana dan pastinya design setiap t-shirt dari Constantine Collections sangat unik!

Ya! Jika anda inginkan kelainan atau sesuatu untuk di hadiahkan buat yang tersayang? Sama ada untuk suami, teman lelaki, adik, abang atau sekali-sekala hadiahkan kepada ayah anda sekiranya masih mempunyai 6 pack dan bukanya 1 pack (gurau je, jangan marah ye :)  apa itu 1 pack? pherhut bhunchit *buncit)

Opss..pastinya ayah anda akan merasa 30 tahun lebih muda berbanding usianya dengan menggayakan t-shirt dari koleksi Constantine Collections


Rekabentuk yang ORIGINAL dan RARE


Constantine Collection menawarkan pilihan rekabentuk corak yang agak unik dan pastinya ORIGINAL. Antara design yang di tawarkan oleh Constantine Collection adalah dari koleksi watak kartun Looney Tunes, Justice League, Sesame Street Elmo, Marvel dan banyak lagi. Berikut merupakan antara contoh koleksi yang terdapat di Constantine Collections :




Reka bentuknya menarik bukan? Ianya bukan sahaja di datangkan dalam bentuk lengan pendek, malah terdapat juga untuk penggemar t-shirt lengan panjang.


Pilihan koleksi untuk wanita


Jangan anda ingat koleksi Constantine Collection hanya terhad kepada kaum lelaki sahaja. Terdapat juga koleksi pilihan untuk para gegadis "rock dan steady" yang gemarkan gaya santai. Reka bentuk bajunya agak simple tapi juga sedap mata memandang. 

Phewitt!! amy nak satu FREE boleh tak? ada siapa-siapa kat sini yang sudi hadiahkan untuk amy tak?



Untuk lebih bergaya dengan Constantine Collection, anda juga boleh padankan dengan rantai, jacket dan juga jeans. Pastinya anda akan kelihatan lebih menarik dari biasa dan pastikan pilihan t-shirt anda adalah dari Constantine Collection!

Sumber : SINI
atau anda mungkin seorang yang sukakan sesuatu yang bergaya, kasual dan simple, boleh juga gayakan koleksi dari Constantine Collection dengan gaya dari Kate Middleton ini.

Sumber : SINI




Material


Material t-shirt yang digunakan oleh pihak Constantine Collection sangat berkualiti dan kebanyakannya adalah 100% diperbuat daripada kapas (cotton). Tetapi, terdapat juga material yang di datangkan khas 50% kapas dan 50% polsyter yang mana ianya merupakan pilihan koleksi yang paling HOT dari para peminat Constantine Collection.

Namun begitu, Constantine Collection pastinya sangat selesa di pakai tidak kira masa terutamanya di kala cuaca panas. Sesuai dengan cuaca khatulistiwa di Malaysia umumnya.


Harga Mampu Milik


Bersesuaian dengan kualiti yang ditawarkan oleh Constantine Collections, harganya sememangnya MAMPU dimiliki oleh sesiapa sahaja. Apa tunggu lagi? Jom miliki koleksi dari Constatine Collections SEKARANG! Pastinya ianya satu pilihan yang berbaloi-baloi. 


Selain dari itu, pastinya anda akan mendapat layanan yang terbaik dari pemilik Constantine Collection yang sangat peramah!

Bagaimana untuk mendapatkan Constantine Collections?


Pastinya ada antara anda yang tidak sabar-sabar untuk memiliki t-shirt RARE dari Constantine Collection. Anda boleh hubungi mereka seperti berikut : 


Facebook :

Instagram : 
constantine_collection

 Whatsapp / SMS / Call :
+60 13 936 9970 / 0136255922


apa tunggu lagi? CEPAT sementara stok yang anda idamkan masih ada!